4 tips til en længere biltur med baby


Der var engang, hvor det at køre rundt i bilen på eventyr var nemt og frit. Helt uden bekymringer. Nu er livet noget helt andet. For der er en baby med. Det i sig selv kan sagtens være idyllisk. Men det kan også hurtigt gå hen og føles som et vaskeægte mareridt med skrig og skrål hele turen. Skal du på en længere køretur? Så giver vi dig her vores bedste tips. 

Det er desværre ikke længere bare at sætte sig ud i bilen og køre afsted. For det første skal der pakkes, hvad der føles som en milliard ting og sager. For det andet skal der tænkes på baby, og hvad der er bedst og nemmest i den forbindelse. 

1. Sid sammen med baby på bagsædet 

Det er altid dejligt at være to om at køre. For så er der en, der kan være bag rattet og en, der kan sidde og hygge på bagsædet sammen med baby. Selvom det er rart at sidde ved siden af hinanden, er det strategisk smart med en ved siden af barnet. For så er der en til at tage sig af underholdning, mad og hvad der nu ellers kan være brug for under en lang køretur. 

2. Hav musik parat

Kan du ikke køre afsted sammen med en anden, er musik et rigtig godt trick. Hav gerne sange klar, som den lille kender eller som kan være med til at lulle den lille i søvn. Det kan være meditationsmusik eller anden afslappende musik. Det er med til at lægge en dæmper. Måske du kan være heldig, at baby dermed sover under hele køreturen.

3. Overvej en voksipose 

Er det koldt udenfor? Eller kan den lille godt lide at putte sig? Så overvej at investere i en voksipose, som du kan have med. Den fungerer både som sovepose og kørepose. Den er genial, da den især er god til at holde baby varm, når det er koldt. Men det er også en god måde at få barnet til at føle sig afslappet på. 

Den vil også kunne bruges i barnevognen! 

4. Husk en sut og gode bamser

Det kan være et spørgsmål om liv eller død, om man har husket sutten eller ej. Den er essentiel for en rigtig god og lang køretur. Uden sutten duer helten ikke, når man er under 1 år gammel. Det er altid godt med et par stykker, så det er nemt at finde en ekstra sut frem, hvis en af dem bliver kastet under sædet på turen. 

Måske en sutteklud også kunne være en god ide? Eller en favoritbamse? Det kan gøre en verden til forskel!