Babysam oversigt

Sådan udvælger du den rigtige klapvogn

Når du leder efter en klapvogn, så bør du være opmærksom på nogle småting. Dem har vi opsummeret for dig her.
Sådan udvælger du den rigtige klapvogn.

Dit barns alder

Du skal naturligvis købe en klapvogn, som passer til dit barn. Inden du køber, så gør også op med dig selv, hvor længe du vil beholde klapvognen og barnet.

Klapvogn 1

En større klapvogn er smart, da den passer til større børn. Hvis du finder en stor klapvogn i god kvalitet, så vil den have seler, som kan spænde selv et mindre barn fast. På den måde kan dit barn bruge den samme klapvogn længe.

Hjul og affjedring

Hvis du vil have din baby med på løbetur, så skal din klapvogn være udstyret med nogle gode hjul. De skal se være robuste og med en del luft i sig, hvis de skal tage stød ordentligt.

Affjedringen er også vigtig. Forhjulet på din klapvogn skal have god affjedring, hvis du tager dit barn med på løbetur. Man kan finde klapvogne med mountainbike lignende affjedring.

Hvis ikke du leder efter en klapvogn til at motionere med, så kan du bare gå efter din mavefornemmelse. Om du skal bruge hjul med luft i eller ej, det er op til dig selv.

Klapvogn 2

Vær dog opmærksom på, at ikke alle hjul bruger den samme ventil. Du kan med fordel vælge en hjul, som har en ventil, der passer til cykelpumpen.

Infrastruktur og din klapvogn

Hvis du normalt tager bussen, så er det en fordel, hvis din klapvogn ikke vejer særligt meget. Hvis du bruger bil, så vil du helst have en klapvogn, som ikke fylder det store og hurtigt kan klappes sammen.
Tænk over, hvor du normalt vil komme til at bruge klapvognen og find derefter en klapvogn dertil.

Vær på den sikre side

Gå ikke på kompromis med sikkerheden i din klapvogn. Tjek at selerne sidder ordentligt på dit barn og at produktet generelt ser ud til at være robust.

Hvis du finder noget i god kvalitet, så holder det længere og kan sælges, når dit barn eller dine børn engang bliver ældre.

Prøv klapvognen

Gå en tur med klapvognen, inden du køber den. Prøv at gå med den op af trapper og se hvordan det føles. Lyt til din mavefornemmelse.
Du kan med fordel prøve klapvognen i en butik og derefter købe den til en billigere pris på nettet.

Lommer på barnevognen

Er det en barnevogn du regner med at dit barn skal sove i samt, at du skal bruge den til at gå ture med. Så kan det anbefales at kigge efter en barnevogn, hvor der er nogle små lommer i. Der kan man f.eks. have sin telefon, pung og hvad men ellers har med sig på tur. Samt man kan have sin babyalarm liggende i den inden, når man bruger den til ens barn skal sove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top