Babysam oversigt

Sådan udvælger du børnelegetøj til børn i 0-2 års alderen

At vælge det helt rette legetøj til børn i 0-2 års alderen kan være svært, da børn kan modne forskelligt. Ligeledes skal du være opmærksom på, at børn i 0 års alderen ikke altid leger med legetøj, men i stedet søger underholdning på anden vis.

Baby- og børnelegetøj

Nogle børn er måske endda begyndt at gå, og barnet bliver derfor stille og roligt mere bevidste om hvad det er de vil, og hvordan de skal udtrykke deres forskellige følelser.

Legetøjet må ikke være småtterier

Mange børn i 0-2 års alderen har det med at spise ting, særligt deres legetøj. Du skal derfor være sikker på, at legetøjet er i den rette størrelse. Vil du gerne have at dit barn skal lege med LEGO, kan du købe store legoklodser. Skal det være trælegetøj (som er anbefalet), så skal det igen være stort.

Det kan også være klassisk legetøj i form af puslespil. I dag har du mulighed for at få mange forskellige puslespil, hvor brikkerne er store og derfor umulige at spise for dit barn.

Hvis dit barn opfører sig ældre end hvad andre børn gør i 0-2 års alderen, kan du begynde at give dem legetøj som voksne bruger. Ved at give dem legetøj, som voksne bruger lærer du dem hvad det er i laver i dagligdagen.

Det klassiske eksempel er køkkenudstyr. I dag har du mulighed for at få et lille køkkenbord med ovn og lignende, ligesom at du har mulighed for at købe pålæg som barnet kan lege at den tilbereder.

Udover at lege med køkkenudstyr har du også mulighed for at give barnet store haveredskaber og dukkehuse, som hjælper barnets fantasi med at udvikle sig.

Legetøj skal udfordre dit barn

Det vigtige ved at vælge legetøj til børn i den alder, er at legetøjet skal være med til at udfordre dit barn. I løbet af de to første år, skal barnet nå at lære rigtig meget, men du skal samtidig også passe på med ikke at udfordre barnet alt for meget, da børn fortsat skal have lov til at være børn.

Dreng og legetøj

Børn plejer desuden at være meget ens i den alder, indtil de rammer to års alderen. Har du en veninde, der lige har haft barn i den alder, kan du derfor spare mange penge ved at genbruge det legetøj, som de har brugt.

I takt med at barnet vokser, og er ved at ramme de to år, har du nemmere ved at se hvad dit barn er god til, og hvor dit barn halter lidt bagefter. Her har du mulighed for at købe legetøj, som kan lære dit barn det den har svært ved.

Få hjælp af en legetøjs-specialist

Hvis du har problemer med at vælge det helt rigtige legetøj til dit barn, kan du kontakte mange af de webshops og butikker som sælger legetøj. Disse personer har meget erfaring med at sælge legetøj til børn, og de kan med garanti hjælpe dig med at finde det helt rigtige.

At bruge en legetøjsspecialist er desuden gratis, og der er mange fordele forbundet med dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top