Babysam oversigt

Sådan udvælger du børnelegetøj til børn i 0-2 års alderen

At vælge det helt rette legetøj til børn i 0-2 års alderen kan være svært, da børn kan modne forskelligt. Ligeledes skal du være opmærksom på, at børn i 0 års alderen ikke altid leger med legetøj, men i stedet søger underholdning på anden vis.

Baby- og børnelegetøj

Nogle børn er måske endda begyndt at gå, og barnet bliver derfor stille og roligt mere bevidste om hvad det er de vil, og hvordan de skal udtrykke deres forskellige følelser.

Legetøjet må ikke være småtterier

Mange børn i 0-2 års alderen har det med at spise ting, særligt deres legetøj. Du skal derfor være sikker på, at legetøjet er i den rette størrelse. Vil du gerne have at dit barn skal lege med LEGO, kan du købe store legoklodser. Skal det være trælegetøj (som er anbefalet), så skal det igen være stort.

Det kan også være klassisk legetøj i form af puslespil. I dag har du mulighed for at få mange forskellige puslespil, hvor brikkerne er store og derfor umulige at spise for dit barn.

Hvis dit barn opfører sig ældre end hvad andre børn gør i 0-2 års alderen, kan du begynde at give dem legetøj som voksne bruger. Ved at give dem legetøj, som voksne bruger lærer du dem hvad det er i laver i dagligdagen.

Det klassiske eksempel er køkkenudstyr. I dag har du mulighed for at få et lille køkkenbord med ovn og lignende, ligesom at du har mulighed for at købe pålæg som barnet kan lege at den tilbereder.

Udover at lege med køkkenudstyr har du også mulighed for at give barnet store haveredskaber og dukkehuse, som hjælper barnets fantasi med at udvikle sig.

Legetøj skal udfordre dit barn

Det vigtige ved at vælge legetøj til børn i den alder, er at legetøjet skal være med til at udfordre dit barn. I løbet af de to første år, skal barnet nå at lære rigtig meget, men du skal samtidig også passe på med ikke at udfordre barnet alt for meget, da børn fortsat skal have lov til at være børn.

Dreng og legetøj

Børn plejer desuden at være meget ens i den alder, indtil de rammer to års alderen. Har du en veninde, der lige har haft barn i den alder, kan du derfor spare mange penge ved at genbruge det legetøj, som de har brugt.

I takt med at barnet vokser, og er ved at ramme de to år, har du nemmere ved at se hvad dit barn er god til, og hvor dit barn halter lidt bagefter. Her har du mulighed for at købe legetøj, som kan lære dit barn det den har svært ved.

Få hjælp af en legetøjs-specialist

Hvis du har problemer med at vælge det helt rigtige legetøj til dit barn, kan du kontakte mange af de webshops og butikker som sælger legetøj. Disse personer har meget erfaring med at sælge legetøj til børn, og de kan med garanti hjælpe dig med at finde det helt rigtige.

At bruge en legetøjsspecialist er desuden gratis, og der er mange fordele forbundet med dette.

Sådan udvælger du den rigtige klapvogn

Når du leder efter en klapvogn, så bør du være opmærksom på nogle småting. Dem har vi opsummeret for dig her.
Sådan udvælger du den rigtige klapvogn.

Dit barns alder

Du skal naturligvis købe en klapvogn, som passer til dit barn. Inden du køber, så gør også op med dig selv, hvor længe du vil beholde klapvognen og barnet.

Klapvogn 1

En større klapvogn er smart, da den passer til større børn. Hvis du finder en stor klapvogn i god kvalitet, så vil den have seler, som kan spænde selv et mindre barn fast. På den måde kan dit barn bruge den samme klapvogn længe.

Hjul og affjedring

Hvis du vil have din baby med på løbetur, så skal din klapvogn være udstyret med nogle gode hjul. De skal se være robuste og med en del luft i sig, hvis de skal tage stød ordentligt.

Affjedringen er også vigtig. Forhjulet på din klapvogn skal have god affjedring, hvis du tager dit barn med på løbetur. Man kan finde klapvogne med mountainbike lignende affjedring.

Hvis ikke du leder efter en klapvogn til at motionere med, så kan du bare gå efter din mavefornemmelse. Om du skal bruge hjul med luft i eller ej, det er op til dig selv.

Klapvogn 2

Vær dog opmærksom på, at ikke alle hjul bruger den samme ventil. Du kan med fordel vælge en hjul, som har en ventil, der passer til cykelpumpen.

Infrastruktur og din klapvogn

Hvis du normalt tager bussen, så er det en fordel, hvis din klapvogn ikke vejer særligt meget. Hvis du bruger bil, så vil du helst have en klapvogn, som ikke fylder det store og hurtigt kan klappes sammen.
Tænk over, hvor du normalt vil komme til at bruge klapvognen og find derefter en klapvogn dertil.

Vær på den sikre side

Gå ikke på kompromis med sikkerheden i din klapvogn. Tjek at selerne sidder ordentligt på dit barn og at produktet generelt ser ud til at være robust.

Hvis du finder noget i god kvalitet, så holder det længere og kan sælges, når dit barn eller dine børn engang bliver ældre.

Prøv klapvognen

Gå en tur med klapvognen, inden du køber den. Prøv at gå med den op af trapper og se hvordan det føles. Lyt til din mavefornemmelse.
Du kan med fordel prøve klapvognen i en butik og derefter købe den til en billigere pris på nettet.

Lommer på barnevognen

Er det en barnevogn du regner med at dit barn skal sove i samt, at du skal bruge den til at gå ture med. Så kan det anbefales at kigge efter en barnevogn, hvor der er nogle små lommer i. Der kan man f.eks. have sin telefon, pung og hvad men ellers har med sig på tur. Samt man kan have sin babyalarm liggende i den inden, når man bruger den til ens barn skal sove.

Sådan dyrker du nemmest motion, når du har en lille baby

Når du har en lille baby, så kan det være svært, at få motioneret daglig. Det skyldes, at en baby oftest kræver meget tid og opmærksomhed.

Kunsten er at dyrke motion, sammen med din lille baby. Det gavner ikke kun din fysiske form, det styrker også dit barns motoriske evner.

Vi fortæller dig her, hvordan du kan holde dig i god form, når du har en lille baby.

Babysvømning

I din lokale svømmehal kan du deltage i babysvømning. Samme sted kan du finde gode råd og vejledning til din første svømmetur med baby. Medmindre din baby er exceptionel god til at svømme, så bør du udstyre den med baderinge eller lignende.

Babysvømning

Babysvømning er ydermere en meget social sport. I modsætning til normal svømning, så er der i babysvømning massere af tid til at snakke. Både for forældre og babyer.

Find en liste over babysvømning i hele landet her.

Gå- og løbeture

Hvis du får dig en god klapvogn, så kan du for alvor få dyrket motion med din baby. En klapvogn med gode hjul og affjedring lader dig tage baby med på løbetur, selv hvis du ønsker at løbe eksempelvis i en skov.

Sørg for, at få dig en klapvogn af god kvalitet- Den skal have stærke og justerbare seler, så din baby er spændt godt og sikkert fast til klapvognen.

Det er også en spændende oplevelse for den lille, at være med ude på tur. Selvom din baby ikke får pusten helt lige så højt op som dig, så bliver den stadig aktiveret.

Babygymnastik

Babygymnastik er også en god måde, at dyrke motion med baby på. De fleste store fitness klubber, som Fitness World og Fitness DK, de tilbyder hold med babygymnastik.

Babygymnastik

Der findes både til når du er gravid, og efter du har født. Den eneste ulempe ved babygymnastik hold, det er at man oftest skal tilmelde sig i god tid.

Læs mere omkring babygymnastik her.

Dyrk motion derhjemme

Du behøver slet ikke tage ned i svømmehallen, tilmelde dig holdgymnastik eller investere i en klapvogn, for at dyrke motion med din baby. Du kan faktisk dyrke motion med din baby, uanset hvor i er henne. Der findes et væld af øvelser, som dig og din baby kan lave derhjemme på gulvet.

Sund mad

Helt standard træningsøvelser, som armstrækninger, mavebøjninger og rygbøjninger, de kan udføres sammen med baby. Selvom din baby ikke ligefrem tager armbøjninger, så kan den godt være med. Du kan også bruge baby som en lille håndvægt, som du kan holde strakt ud over dig, når du tager mavebøjninger.

Det vigtigste er bare, at du bruger din sunde fornuft, lytter til dig selv og lytter til din baby. Hvis du stadig har motivationen til, at komme i gang med at motionere med din baby, så er det bare om at komme i gang.

Scroll To Top